Het Langhuis, expositie

10sep

 

Goudsteeg 8

Collectief Lijp presenteert Prikkels.

Een expositie die gaat over het mens zijn en de prikkels(onderwerpen) om ons heen. We willen het gevoel, dat wij door deze prikkels ervaren, delen. Hiermee hopen wij de kijker aan het denken te zetten en in sommige gevallen zelfs in actie  te brengen. Ons werk zal zorgen voor wrijving en de toeschouwer doen twijfelen. Als dat gebeurt hebben wij ons doel behaald. Veel prikkelende onderwerpen zijn intussen zo veel besproken dat we met deze al helemaal bekend zijn, denk hierbij aan de corona crisis en het beleid. Wij willen mensen laten zien dat er meer prikkels zijn waarmee je dagelijks onbewust in aanraking komt dan je denkt. Door hierover na te denken treden mensen misschien buiten hun comfort zone en dat juichen wij erg toe. Uiteindelijk verbeelden en verklanken wij onze eigen prikkels om anderen die prikkels te laten ervaren. Dit gaan we doen door gebruik te maken van film, illustratie, muziek, animatie, performance en ruimtelijk- en beeldend werk.