Expositie Dominicanenklooster

12sep

Klooster in oorlogstijd

Expositie met verhalen van het klooster in oorlogstijd.

Dit was een plek waar goed en kwaad in één gebouw samenkwamen. Met Sinterklaas, 170 Duitse meisjes, verzetsheld pater Brink, verdwaalde zanger René Hoedemaker en Jan de Jager. Kom kijken en luisteren naar hoe deze figuren op de ramen van het klooster tot leven komen. Acht figuren uit de oorlogsverslagen van het klooster worden getekend op de ramen van het klooster en middels een podcast zijn de verhalen te horen. Met medewerking van illustratoren Melanie Kranenburg, Niek van Ooijen, Walter Verweijen en Vince Logtenberg.

Expositie lekenbroederschap

Daarnaast is er ter ere van het 60 jarige jubileum van (werk)broeder Dominicus Zorn, een expositie over het lekenbroederschap en hun rol in de kloosterorde.

 

Adres: Assendorperstraat 27

 

Dominicanenklooster